Menu
Borch Advokater A/S Østre Havnevej 2. 4 sal, 5700 Svendborg Telefon: +45 62 21 01 01 CVR-nr. 29414610 post@borch-advokater.dk

Kom tæt på Claus 

Midt i den globale nedlukning i 2020 stod Claus, direktør for Borgerforeningen Svendborg Teater, over for en uforudset udfordring der truede teatret, kulturen og fællesskabet i Svendborg. 
 
Læs Claus historie om, hvordan han omdannede en krise til ’5700 Summer’, Europas eneste festival i 2020. 

Hør Claus fortælle sin historie

Afspil lydfil

Hør Claus fortælle sin historie 

Set med mine øjne, der lever vi jo først rigtig, når vi er til koncert eller oplever noget sammen og bliver oplyst af en fælles kreativ oplevelse. De bringer os jo tættere på livet. Præcis som Borchs motto

Claus Bjerregårds kamp for kultur og fællesskab

Da verden lukkede ned i marts 2020, stod Claus Bjerregård, direktør i Borgerforeningen Svendborg Teater, over for en hidtil uset udfordring. COVID-19-pandemien havde sat en stopper for alle kulturelle begivenheder, og fremtiden for teatret og dets arrangementer var usikker. Claus, en mand med en baggrund som professionel musiker og finansøkonom, fandt sig pludselig i en situation, hvor hver beslutning kunne forme teatrets fremtid. 

“Da Corona pandemien bryder ud og landet lukker ned i marts 2020, er det jo klart, at som ansvarshavende i et kulturhus, der er skabt og sat i verden for at rumme en masse mennesker, der står tændt og nyder oplevelser sammen, så går man jo i chok”, reflekterer Claus. 

Pandemien testede hans evne til at lede under pres, og hans ord “Gode råd var i den grad dyre” understreger den virkelighed han stod overfor. I denne kritiske tid fik Claus og hans kollega Lars en dristig ide. Inspireret af deres fælles passion for musik og engagement i lokalsamfundet, brainstormede de mulighederne for at holde en festival under restriktionernes stramme rammer. “Kan det lade sig gøre?” spurgte de sig selv.  

Fra ide til virkelighed

Med hjælp fra Henrik, partner i Borch Advokater, begyndte de at forme deres vision til virkelighed. Henrik, som Claus beskriver som ”en person med en kærlighed til kulturen og en vigtig del af deres erhvervsnetværk”, var afgørende i at omsætte denne ide til praksis. “Med Henriks hjælp fik vi hurtigt lavet nogle vedtægter, samlet en bestyrelse og kom i gang med det praktiske arbejde” husker Claus. 

Resultatet var intet mindre end bemærkelsesværdigt: “Det lykkedes os på 42 dage at skabe den eneste festival i Europa, der blev gennemført i 2020,” fortæller Claus stolt. Det var ikke kun en juridisk sejr, men en sejr for fællesskabet og kulturen. Festivalen, der blev arrangeret under strikse sundhedsrestriktioner, gav håb og glæde til mange i en tid, hvor det var mest nødvendigt. “Det der binder os sammen som mennesker, er jo det som vi oplever sammen,” uddyber Claus. 

Samarbejdet mellem Claus og Henrik illustrerer Borchs dybe engagement i at understøtte lokalsamfundet. Det er et bevis på, hvordan juridisk ekspertise kan kombineres med dyb menneskelig forståelse og personligt engagement for at skabe vækst og glæde – selv under de mest udfordrende forhold. 

Fortsæt læsningen

Se alle nyheder