Menu

Tinglysning af skøde

Hvad er et skøde, og hvorfor skal det tinglyses?

Når man har købt en fast ejendom, skal man registrere sin ret til den pågældende ejendom i et offentligt register. Dette gør man ved, at anmelde skødet til tinglysning i tingbogen, hvor ejendommen får sit eget blad. Her tinglyses også eventuelle andre rettigheder end ejerskab, f.eks. panterettigheder, brugsrettigheder, servitutter mv.

Tinglysningen af skødet er din dokumentation for, at du ejer den pågældende ejendom. Det er dog også en juridisk sikringsakt mod, at tidligere ejers eventuelle kreditorer ikke kan gøre udlæg i ejendommen.

Hvad er forskellen på et skøde og en købsaftale?

Skødet har alene til formål at registrere ejerskiftet i tingbogen og vil ikke indeholde egentlige aftalevilkår i sig selv. Købsaftalen er til gengæld den juridisk bindende aftale mellem køber og sælger om den pågældende ejendom.

Købsaftalen indeholder alle de vilkår, der er aftalt mellem køber og sælger, herunder pris, overtagelsesdato, hvad der medfølger, forbehold osv. Købsaftalen underskrives af begge parter, hvorefter den er juridisk bindende.

Tinglysning af skøde
Tinglysning af skøde

Hvem skal lave skødet?

Der findes ingen regler om hvilken af parterne (køber eller sælger), der skal stå for at udarbejde skødet. Normalt bliver det aftalt i købsaftalen, hvem der skal varetage opgaven.

Hos BORCH Advokater kan vi hjælpe med at udarbejde og tinglyse dit skøde.
Det eneste, vi skal bruge fra dig til at udarbejde og tinglyse skødet, er:

Kopi af alle parternes sygesikringskort og kørekort (eller pas)

Kopi af købsaftalen

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.