Ugifte samlevende.

 

Det kan være en god ide at oprette et testamente når i vil købe en bolig sammen.

 

Når du køber bolig har det ofte betydning for andre end kun dig selv. Mange køber bolig sammen, og her er det vigtigt at være klar over, hvad det fælles ejerskab betyder for jer.

Hvilken betydning har det, at I ikke er gift?

 

Er I ugifte kan det være relevant for jer at oprette et testamente, så den efterladte sikres bedst muligt og kan blive boende i huset. Hvis ikke I er gift, så er det afdødes familie, der arver, og ikke samleveren.

 

I et testamente kan I bestemme, hvad der skal ske med de ting, I ejer, herunder førstedødes del af huset. Hvis I vil sikre hinanden bedst muligt, skal I enten oprette et testamente eller gifte jer.

 

Har I børn sammen, eller har I børn fra tidligere forhold, så arver afdødes børn som udgangspunkt alt efter sin forældre. Dette kan i værste fald betyde, at den efterladte er nødt til at skifte dødsboet, så børnene kan få udbetalt deres arv

Vi anbefaler også

 

I kan også sikre hinanden ved at blive indsat som begunstiget på hinandens pensionsordninger, så pensionen udbetales til den efterladte. Det forudsætter imidlertid, at I har boet sammen i to år eller venter barn sammen.

 

De fleste pengeinstitutter kræver også, at I forsikrer jer mod hinandens dødsfald. Dette betegnes ofte krydslivsforsikring.

 

Ved dødsfald får den længstlevende udbetalt et skattefrit beløb, der ikke skal tælles med i arven. Beløbet er måske ikke stort nok til at længstlevende kan blive boende i huset, men det hjælper til, at den længstlevende i ro og mag kan sætte huset til salg og finde sig et andet sted at bo.

 

HUSK! I er altid velkomne til at kontakte BORCH Advokater for en gratis og uforpligtende snak om jeres boligkøb

HUSK! Du er altid velkommen til at kontakte BORCH Advokater for en gratis og uforpligtende snak.

 

 

Kontakt os