Menu

Konkurs- og insolvensret

Det gennemgående træk ved konkurs- og insolvensretten er, at ens virksomhed eller man selv personligt er i så store økonomiske vanskeligheder, at man ikke kan betale sine kreditorer. 

Hvis det er tilfældet, kan man selv eller ens virksomhed blive erklæret konkurs. Hvis man selv eller ens virksomhed er i økonomiske vanskeligheder, kan det dog i nogle tilfælde være et forsøg værd at prøve at undgå konkurs. En frivillig ordning med kreditorerne kan f.eks. forsøges, eller man kan forsøge rekonstruktion ved skifteretten.

Hos BORCH Advokater har vi stor erfaring med både rekonstruktion og konkurs. 

Advokat Michael Vestergaard har i flere år fungeret som kurator, rekonstruktør og likvidator. Michael er desuden fast medhjælper i gældsaneringssager ved Retten i Svendborg samt medlem af Danske Insolvensadvokater. Michael yder bistand og rådgivning til virksomheder og private med det mål for øje at finde ud af, hvad der kan gøres i den aktuelle økonomiske situation.

OM INSOLVENSRETTEN

Insolvensret er en samlet betegnelse for:

  • Konkurs
  • Rekonstruktion
  • Frivillig akkord
  • Gældssanering
  • Tvangsopløsning

Som anført ovenfor betyder insolvens, at skyldner ikke er i stand til at betale sine kreditorer.  Skyldner kan derved undergives en insolvensbehandling.

Formålet med insolvensbehandlingen er at få en samlet opgørelse af skyldnerens formue, som fordeles ligeligt blandt kreditorerne.

Med undtagelse af frivillig akkord er ovenstående former for insolvensbehandling tvungne for kreditorerne. Det betyder, at kreditorerne ikke kan modsætte sig at deltage i den samlede gældsordning.

De beskrevne situationer har imidlertid hver deres fordele og ulemper. Det er derfor væsentligt at finde ud af, hvilken løsning,  der er optimal i forhold til den aktuelle situation.

Nogle af insolvensrettens løsninger finder anvendelse på såvel privatpersoner som selskaber. Andre kan derimod kun bruges på enten privatpersoner eller selskaber.

Det er derfor vigtigt, at man ved hvilke muligheder, der findes, og hvilken løsning, der er den bedste i den pågældende situation.

Fysiske personer

Fysiske personer (privatpersoner eller personligt drevet virksomhed) kan gøre brug af reglerne om konkursgældsanering, og frivillig akkord. Derudover kan en personligt ejet virksomhed undergives rekonstruktion.

Juridiske personer

Juridiske personer (ApS, A/S m.fl.) kan gøre brug af reglerne om konkurs, rekonstruktion, frivillig akkord, og tvangsopløsning.

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.