Sådan hjælper vi dig trygt gennem den internationale jungle
International handel åbner for spændende muligheder, men det kan også være en kompleks proces med juridiske og praktiske udfordringer. Når virksomheder handler med parter i andre lande, kræver det en forståelse af forskellige regler, kulturer og handelsvilkår. For at undgå misforståelser og uforudsete risici er det vigtigt at have styr på både aftalens indhold og de internationale regler, der kan komme i spil.
At navigere i internationale spilleregler kræver indsigt i de juridiske mekanismer, der styrer handlen – og her spiller FN’s internationale købelov (CISG) ofte en vigtig rolle.
Hvad er CISG, og hvorfor er det relevant?
CISG (United Nations Convention on Contracts for the International Sale of Goods) er en international aftale, der ensretter reglerne for handel mellem lande. Den er udviklet af FN for at skabe en fælles ramme, som kan bruges til at løse konflikter og sikre ensartede vilkår, når parter fra forskellige lande handler med hinanden.
CISG gælder som udgangspunkt automatisk, når begge parter har base i lande, der har tiltrådt konventionen – medmindre andet er aftalt i kontrakten. Det betyder, at man som virksomhed ofte kan falde tilbage på CISG’s regler, hvis der opstår uklarheder eller tvister, f.eks. omkring levering eller mangler ved varen. Reglerne er fleksible, men også specifikke nok til at give parterne et solidt juridisk udgangspunkt.
Tryghed i hele processen
Som advokater hjælper vi med at identificere og afklare, hvilke vilkår der skal gælde i netop din handel. Det handler om at sikre, at du ved, hvad du siger ja til – og hvad du siger nej til. Vi understreger ofte, at de bedste aftaler er dem, der starter med et håndtryk, men det er vores opgave at sørge for, at det håndtryk også holder juridisk, hvis tingene ikke går som forventet.
Uanset om det drejer sig om at sikre korrekte betingelser i kontrakten, forstå de gældende internationale spilleregler eller vurdere, om en aftale overhovedet er i din interesse, er vi med dig hele vejen. For nogle gange er det bedre at sige nej tak end at løbe en unødvendig risiko – også selvom modparten er stor og magtfuld.
Vores 3 gode råd
- Hvem handler du med? Undersøg din samarbejdspartners baggrund, økonomi og troværdighed.
- Hvad handler aftalen om? Er vilkårene klare og gennemtænkte? Tag højde for potentielle risici.
- Hvor skal det hen? Sørg for, at de relevante internationale regler – f.eks. CISG – er taget med i overvejelserne.
Selvom der er meget på spil, skal du ikke holde dig tilbage fra at kaste dig ud i international handel. Det kan virke komplekst, men vi er her for at skabe tryghed i processen og give dig det nødvendige overblik.